Preventiecentrum
Buiten Adem sport & leefstijl

Buiten Adem Sport & leefstijl is de eerste Sport-boutiek met keurmerk  NL Actief preventiecentrum in de regio daar zijn wij super blij en trots op! 

Buiten Adem sport & leefstijl

Preventiecentrum

Wat is NL Actief

NL Actief is de branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. 

NL Actief beheert het Nederlandse beroepsregister van fitnessprofessionals (FITNED.NL) en gaat over de toetsing voor de branchediploma’s.

Het NL Actief Preventiecentrum staat voor veilig en verantwoord sporten en bewegen. Dat lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het voor vele mensen niet, bijvoorbeeld omdat ze een ziekte of aandoening hebben. Dat vraagt om speciale begeleiding  om professionals met verstand van zaken en gevoel voor mensen.

Deze professionals werken in een NL Actief Preventiecentrum of boetiek die gespecialiseerd zijn in de leefstijlbegeleiding van mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals diabetes, niet aangeboren hersenletsel, kankerpatiënten maar ook met overgewicht/obesitas. In deze Preventiecentra kunnen zij veilig, verantwoord en met plezier sporten.

Een Preventiecentrum werkt samen met huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en met de gemeente. Deze partners in zorg verwijzen door naar de NL Actief Preventiecentra, omdat ze weten dat die de juiste zorg leveren en de professionals over de juiste kwalificaties beschikken. Met andere woorden: bij een NL Actief Preventiecentrum is deze doelgroep in goede handen. Niet alleen als het gaat om sporten en bewegen, maar ook om het brede pallet van gezonde leefstijl: bewegen, slaap, voeding, ontspanning, balans in mentale belastbaarheid.

Samen sporten

En wat ook heel belangrijk is: ze kunnen sporten met anderen die dezelfde aandoening hebben. Dat zorgt voor meer onderling begrip voor elkaars mogelijkheden, uitdagingen en beperkingen. En het zorgt er ook voor dat deze groep niet thuisblijft, maar letterlijk en figuurlijk in beweging komt. De NL Actief Preventiecentra geven dan ook een impuls aan het versterken van sociale relaties en het tegengaan van eenzaamheid.

info@buitenadem-sport.nl